Wat is jouw grootste obstakel dat jou van je droom weghoudt?

koffie, Ilse van de Burgwal, para-badminton, coach, woudenberg, authenticiteitscoach, veerkrachtcoach, veerkracht

Op deze regenachtige dag kijk ik naar buiten en zie ik de druppels vallen. Een mooi moment om weer even stil te staan bij waar ik nu sta.

Mijn droom op werkgebied is een eigen coaching- en trainingspraktijk op een eigen locatie. Een omgeving die past bij mij, waar ik coachees kan coachen, maar waar ik ook in diverse groepsgroottes trainingen kan geven. Een droom die gerealiseerd gaat worden. Als ik iets wil, dan ga ik er vol passie en met oneindig veel doorzettingsvermogen voor. De weg ernaar toe is het meest interessant. Maar de weg ernaar toe is een weg met obstakels en veel mooie dingen. Alle ervaringen in mijn leven neem ik hierin mee.

Ik help graag anderen kwetsbaar te zijn zonder dat zij hun kracht verliezen. Ik help en inspireer mijn coachees om zichzelf te zijn en de muur die ze hebben opgebouwd weer langzaam, op een veilige manier af te bouwen. Juist dan kom je in kracht te staan!  

Hoe is het met mijn eigen kwetsbaarheid gesteld?

Maar toen ik net naar buiten zat te staren, dacht ik ineens “hoe is het met mijn eigen kwetsbaarheid gesteld? Mag ik kwetsbaar zijn?” Op privévlak vind ik dat ik echt wel kwetsbaar kan en mag zijn. Maar op werkgebied is dat toch een dingetje. En dan komen we gelijk bij één van de obstakels die in de weg zit om mijn eigen droom te realiseren.

Ik zal je een voorbeeld geven van één van de obstakels. Zichtbaarheid, in de schijnwerper staan is en blijft een dingetje. Tot een paar jaar geleden had ik echt angst om in de schijnwerper te staan. Het refereerde aan een negatief gevoel van vroeger; toen ik (in mijn beleving) niet serieus genomen werd door de huisarts. Inmiddels kan ik daar goed mee omgaan.

Wat houdt mij nu zo tegen om in de schijnwerper te staan of om zichtbaar te zijn als ondernemer? Keer op keer hoor ik van deelnemers in de trainingen, van coachees, van betrokkenen hoe goed ik in mijn vak ban en hoe inspirerend ik ben voor anderen. En dit is nu juist wat mij zo tegenhoudt. Want zij kunnen het allemaal wel zo zeggen, maar is dat wel echt zo (dat vervelende stemmetje in je hoofd, moe word ik er soms van haha)? Ik heb dus te leren geloven in mijn zelf. Ik weet dat ik goed ben en dat ik een inspirerend verhaal heb. En nu heb ik de stap te maken om er zelf in te geloven. Het niet alleen weten, maar het ook te voelen. Dan is de stap naar zichtbaarheid geen enkel probleem meer. Dat weet ik zeker.

Ik heb een besluit genomen.

Vandaag heb ik een besluit genomen. Zichtbaar zijn, mijzelf laten zien vind ik gewoon moeilijk. En dus blijf ik veilig in mijn comfort zone zitten (helemaal makkelijk zo in deze coronatijd), met als gevolg dat ik geen stappen maak in hetgeen ik naar toe wil gaan. Maar vandaag heb ik het besluit genomen dat ik het ga doen. Mega spannend! Vanaf nu kijk ik niet meer terug, maar ga ik kijken naar nu en de toekomst; ik zal steeds zichtbaarder worden en meer in de schijnwerpers gaan staan.

Vind ik het spannend? JA!

Heb ik voor hetere vuren gestaan? JA!

Dus ook al is het spannend, ik ga de uitdaging met mijzelf aan.

Komende tijd ga ik je meenemen in mijn proces. Omdat ik diep van binnen weer dat ik jou kan inspireren om ook stappen te zetten naar eigen regie en kwetsbaar zijn zonder dat je je kracht verliest.

Wat is jouw grootste obstakel dat jou van je droom weghoudt?

Wil je daar eens over praten en de diepte in gaan, plan een gratis half uurtje in! Klik om dit in te plannen hier.