NEI

Ken je dat? Dat gevoel dat iets je (onbewust) blokkeert, maar je hebt geen idee wat.

Ik wel. Ik voel dat de energie niet stroomt en dat er iets onbewust blokkeert, maar wat is dan de vraag. Ik heb nu allemaal leuke ideeën die ik tot uitvoering wil brengen, maar er komt niks uit mijn handen. En dan weet ik van mezelf; daar zit een blokkade.

Laatst ben ik een tijdje bezig geweest om deze blokkades op te ruimen. Er kwamen onverwacht heftige blokkades uit; emoties die ik ervaren heb vroeger. En wat voelt dat fijn om de blokkades op te ruimen. Het opruimen en loslaten van deze blokkades was echt een opluchting. Dat merk ik aan mezelf. Als ik ga loslaten ga ik gapen. En als ik iets groots moet loslaten, dan komen daar een paar tranen. Ook al wil ik ze tegenhouden, het lukt niet.

Een blokkade kan iets heel kleins zijn. Je kan vroeger meegemaakt hebben dat je gevallen bent en dat onbewust als onveilig hebben opgeslagen. De cellen in je lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Soms raken dergelijke "onopgeloste" zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je je er nog bewust van bent.

De drukte van alledag maakt dat een heel menselijke eigenschap. Maar onopgeloste zaken kunnen lang blijven liggen en waar "vuil" blijft liggen stapelt zich vaak meer "vuil" op!


Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een bijzondere combinatie van bio-kinesiologie, neurowetenschappen acupressuur en toegepaste psychologie. Door een gesprek aan te gaan met het onbewuste biedt NEI een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele of mentale blokkades uit het verleden op te lossen. Ik weet nog dat ik dacht toen ik hier een opleiding voor ging volgen; lekker vaag (en ik hou niet van vaag!). Maar gaandeweg de opleiding viel alles op zijn plek. En ik kan niet anders zeggen dan; wat een toffe methode is NEI. En wat heb ik met vele klanten mooie resultaten bereikt. Zij zijn telkens een stapje of een grote stap dichter bij echt zichzelf kunnen zijn gekomen.

Met behulp van spiertesten komt er een gesprek tot stand tussen mij, als coach, en het onbewuste van de klant. Met een vast protocol van vragen aan het onbewuste geheugen, kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden en echt jezelf te kunnten zijn. NEI kan je bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

Ieder mens heeft veel onbewuste blokkades. De laatste twee jaar ben ik ze bij mijzelf aan het opruimen. En het is zo fijn om ze op te ruimen. Ik zit nog lekkerder in mijn vel en kan daardoor nog meer mezelf zijn.

Ik vergelijk het altijd met een ui. Je hebt de kern en daar komen allemaal laagjes omheen, waardoor we gevormd worden. Als je de onbewuste blokkades opruimt, pel je telkens een laagje van de ui af. Totdat je kern; JIJ, overblijft.


NEI is een simpele, krachtige, maar ook zachte methode

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten. Fysieke klachten als oververmoeidheid, hoofdpijn, sportblessures, aambeien, overgewicht, gewrichtspijnen, astma, eczeem, maar ook emotionele klachten als nagelbijten, problemen met stoppen met roken, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, de gevolgen van stress en aandachts- en leerproblemen zijn zeer goed te behandelen met NEI.

NEI is een simpele, krachtige, maar ook zachte methode die ik heel veel gebruik in mijn één op één sessies met klanten. De resultaten zijn bijzonder goed. Wil je onbewuste blokkades opruimen? Plan een afspraak in of neem contact op als je vragen hebt!

Dappere en stoere woorden van mijn klanten


“Ik had wel eens van NEI gehoord toen ik bij Ilse kwam voor een coachgesprek, maar kon me er niet zo veel bij voorstellen: Via spiertesten contact maken met mijn onderbewustzijn, hoe dan? Open en nieuwsgierig ben ik de sessie ingegaan. De toppen van mijn duim en wijsvinger op elkaar houden alsof ik een euro vasthield, meer hoefde ik niet te doen. Geen eindeloze gesprekken, geen moeilijke vragen. In alle rust en stilte kwam Ilse uit op een aantal ‘pijnpunten’ in mijn lichaam, emoties die daarbij horen en ook de ontstaansgeschiedenis van die emotie. Soms al heel vroeg in mijn leven, soms wat later, maar allemaal zeer herkenbaar. Vervolgens hebben we de emoties geïntegreerd. Vooral na de eerste keer kwam ik na de sessie doodmoe thuis, maar na een paar uur slaap werd ik helder wakker. Er zijn in de drie keer dat ik bij Ilse ben geweest een hoop emoties losgekomen. Emoties waarvan ik me soms niet eens bewust was en ook niet het idee had dat ze een blokkade voor me vormden. Maar nu ze zijn verwerkt, voel ik me opgeruimd van binnen en sterker en helderder dan ooit. Belemmerende patronen zijn doorbroken. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet”

Nathalie van der Brug


Dat je wakker wordt en beseft dat je de hele nacht hebt geslapen. Meestal heel logisch…maar wanneer je al 14 dagen letterlijk stijf van angst in bed hebt gelegen, heel bijzonder.

Bang om je ogen dicht te doen, want dan kan je t huis niet meer bewaken.
Enge gedachten de revue te laten passeren waardoor de angst nog groter wordt.

Kortom een vicieuze cirkel die ik niet in mijn eentje doorbroken kreeg.
Met hulp van Ilse ontdekte ik door een samenwerking van mijn bewustzijn, onderbewustzijn en geheugen waar de angst vandaan kwam. Meteen werd ook helder met welke fysieke klachten dit bij mij samenhing. Het aantal Rennies dat ik na de sessie nodig had, was beduidend minder!

Een bijzondere ervaring met grote positieve effecten die ik direct en om in de weken erna begon te ervaren.

Een heel prettige sessie waarbij ik volledig mezelf kon en durfde te zijn doordat ik hier alle ruimte voor kreeg. De positieve uitstraling, de rust en duidelijke uitleg van Ilse maakt dat ik me ook volledig kon openstellen. Bewust en onderbewust.

Kortom een aanrader! Het kost wat energie maar levert des te meer op!

Marloes