Ik wil wat anders doen dan fitnessen

Wereldkampioen

Ik wil wat anders doen dan fitnessen. Dat waren de woorden die ik eind 2009 uitsprak tegen mijn fysio. En ik wist echt wel dat ik moest blijven fitnessen. Maar het zou fijn zijn als ik dat kon minderen en een sport kon doen die ik echt leuk vond. Mijn fysio vond het een goed idee; ik was klaar voor een volgende fase.

Ik startte met rolstoelbadminton. Gewoon om te sporten, nieuwe mensen te leren kennen en vooral veel plezier te hebben. Ik vond het tof om mezelf uit te dagen en steeds een beetje beter te worden. Nooit had ik bedacht dat ik met deze sport Wereldkampioen zou worden. Gewoon omdat dat niet mijn intentie was; ik wilde gewoon een leuke sport doen en minder kunnen fitnessen.

Ik was amper een jaar bezig toen ik gevraagd werd om met Inge, Timo en Marcel mee te gaan naar Frankrijk om een internationaal toernooi te spelen. Tuurlijk wilde ik mee; beetje lol maken, wedstrijdjes spelen, nieuwe mensen leren kennen en vooral veel gezelligheid. Dat was mijn uitgangspunt. Wist ik veel dat ik zo goed was dat ik dit toernooi gelijk op mijn naam zou schrijven. En heel eerlijk; ik mag dan een WK in Guatemala hebben gespeeld en Wereldkampioen zijn, ik mag dan meervoudig Europees kampioen zijn, maar dit toernooi was echt het leukste toernooi ooit! Onbevangen, geen druk en alleen maar plezier maken en spierpijn hebben in de kaken en buikspieren van het lachen.

Moraal van het verhaal! Doe iets dat je leuk vindt én waar je goed in bent dan kun je tot grote hoogtes stijgen.

Wil jij ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent op privévlak of op werkgebied? Dit komt aan bod in het Be Bold, Be Brave, Be You programma. Kijk voor meer informatie op https://ilsevandeburgwal.com/coachingsprogramma/