Ik wil niet anders zijn!

Woudenberg, coaching, mental coaching, mindset coaching, vitaliteit, veerkracht coaching, authenticiteitscoach, eigen koers varen, eigen regie, beperking, handicap, mindset, authentiek, be bold be brave be you, kwetsbaarzonderjekrachtteverliezen, de kracht van zacht, kwetsbaar

Onlangs zat ik in gesprek met een jongvolwassene met een beperking. Ik noem haar even fictief Mila. Mila wil graag presteren in de sport en ook slagen voor haar opleiding. Het eerste jaar van de opleiding komt tot zijn einde en Mila heeft alleen nog maar hoge cijfers behaald. Iets om trots op te zijn! Zo zat zij voorheen op een Mytylschool en nu wordt topsport gecombineerd met een MBO-opleiding. Maar het zat haar niet lekker. Het kostte veel energie en ze was ook leeg. Huilend kwam ze mijn praktijk binnen.

Ik vroeg haar “wat maakt nu dat je je opleiding per se in vier jaar wil doen? Veel topsporters doen een opleiding in vijf jaar, dus waarom jij niet.” Het hoge woord kwam eruit. “Ik ben altijd al anders geweest Ilse. Ik heb een beperking. Ik heb op een mytylschool gezeten. Ik wil niet anders zijn. En als ik nu mijn opleiding in vijf jaar ga doen, dan ben ik weer anders dan de “normale” mensen.”

Ieder mens is uniek

Mijn antwoord was als volgt en kwam recht uit mijn hart; doordat jij anders bent en een fysieke beperking hebt, mag jij in coronatijd gewoon doortrainen en de wereld over reizen om te sporten. Door jouw anders zijn, kom je op zoveel plekken waar veel mensen niet komen. Ik weet dat dit heel makkelijk gezegd is, want het gevoel van niet anders willen zijn zit heel diep en is ook de kern van ons coachingstraject. Maar wat zou ik het jou gunnen als jij kunt voelen dat je door jouw anders zijn een uniek mens bent. Net zoals ieder mens uniek is.

Hier gaat het om lieve lezer. Wie je ook bent, wat je achtergrond ook is, hoeveel tegenslag je ook meemaakt; het maakt niet uit. Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid. En ieder mens heeft zijn eigen beperking. Bij de één is het fysiek zichtbaar, maar voor de ander is zijn of haar perfectionisme een hele grote beperking omdat de lat zo hoog ligt dat het nooit goed genoeg is.

Dit gevoel is heel sterk. Hier ligt het stuk waar ik enorm veel mensen in kan coachen en inspireren. Onlangs was ik een rondje in het bos aan het doen en daar ontstond een mooi idee. Een idee waarin ik jou op mijn eigen unieke manier ga inspireren.

Schrijf maandag 7 juni vast in je agenda, dan is de primeur!