De kunst van het genieten

Ilse van de Burgwal, kunst van genieten, blog

Noor is een vrouw van in de 50, onwijs enthousiast en gezellig. Een paar weken geleden was Noor bij mij. Noor was in juli ook al geweest. We hadden toen een mooie oefening gedaan omdat zij echt zichzelf wil kunnen zijn. Naar zichzelf toe en naar de ander. Lees hier hoe dat gegaan is:

Wat niet in deze post stond was dat er heel duidelijk naar voren kwam dat haar eigen onderneming helemaal niet is was ze wil. Althans de vorm waarin haar onderneming op dat moment zat. Ze ervaart de druk van het moeten. En ze wil juist zo graag genieten. Het luchtte Noor enorm op te weten dat deze vorm niet is wat ze wil. Nu mocht ze het toegeven, vooral aan zichzelf. Maar toen kwam de volgende vraag; hoe ga je je onderneming afronden of in welke vorm ga ik verder en wat wil ik nu gaan doen? De grote vraag; wat wil IK?

En zo zat Noor bij mij in de praktijk met de vraag hoe ze haar onderneming, of in ieder geval deze vorm op een goede manier kan loslaten. Ze wist het namelijk heel zeker, maar voelde dat er nog iets nodig was om dit te kunnen doen. Er zat een blokkade, alleen had ze geen idee wat. Ik heb gekozen om een NEI-sessie te doen, zodat niet alleen op mentaal niveau, maar ook op energetisch niveau geen blokkades meer zitten om deze vorm van haar onderneming los te laten.

Noor begon steeds meer te stralen

Weet je waar ik zo blij van wordt? Dat je midden tijdens de sessie iemand ziet opbloeien, dat er inzichten komen en aha-momenten. Dat gebeurde tijdens deze sessie met Noor ook. Ze begon steeds meer te stralen. D.m.v. NEI kwam ze achter de blokkades waar ze onbewust ‘last’ van had. Ik zal niet alles benoemen, maar eentje is zeker de moeite waard. We kwamen bij een laag uit op een vorig leven. Ik doe daar zelf niet veel mee, want dat kan van alles zijn (en ik vind het ook altijd een beetje vaag). Bij Noor vielen alle kwartjes. Ze vertelde dat ze eerder naar een vorig leven was gegaan in een andere coachingssessie. Lang verhaal kort; in dat vorig leven werd zij onderdrukt als vrouw, met name door haar man. Haar man die in dit leven ook haar man is. Hiermee viel voor haar alles op haar plek; ze was al jaren huisvrouw, besloot een eigen onderneming te starten om mensen te ontmoeten, maar eigenlijk wilde ze bewijzen dat ze als vrouw ook zelfstandig kan functioneren en niet afhankelijk is van haar man, dat ze meetelt in de maatschappij. Nu ze wist dat het hieraan gelinkt was, kon ze het gelijk loslaten en begon ze te stralen.

Maat houden met alcohol

Ze was zo blij dat Noor graag nog één ding wilde NEI-en, omdat ze voelde dat dat ook belangrijk was. Al sinds haar jongvolwassen zijn heeft Noor moeite met maat houden met alcohol. Het is alles of niets. Nu we toch bezig waren konden we gelijk doorpakken. En weet je wat het bijzondere is van NEI? Met NEI maak je contact met het onbewuste; bewust kun je heel goed dingen verbergen, maar jouw onderbewuste weet alles.

En zo kwamen we op een situatie uit in haar jeugd. Een nare herinnering waarover ik geen details kan en wil geven. Ze heeft dit zo diep weggestopt, er niet over gepraat, maar onbewust is dit opgeslagen in haar lichaam. Om de pijn niet te voelen zijn veel dingen in haar leven alles of niets. En dan met name alcohol. We hebben de bijbehorende emoties geintergreerd. Ik zag Noor kilo’s lichter worden tijdens de integratie, en ineens werd het ook licht in mijn kantoor. Zo gaaf! Er kwamen tranen bij Noor van blijdschap, ze voelde zich zo opgelucht, licht en fijn!

Zo blij als een kind

Nu zijn we een paar weken verder en kreeg ik laatst bericht van Noor dat het echt goed gaat met de alcohol. Ze kan zonder moeite met mate drinken. En elke dag staat ze op en is ze zo blij als een kind.

Dat ze de vorm van haar bedrijf kan loslaten vind ik heel fijn, dat geeft rust. Maar het tweede stuk, het stuk van de alcohol, zat zo veel dieper. Dat ik haar heb kunnen helpen om dit een (energetische) plek te geven zodat zij lekkerder in haar vel zit, daar word ik enorm blij van.

De kunst van het genieten

Wat Noor verder gaat doen weet ze niet, maar wat elke keer boven komt is ‘de kunst van het genieten’.

Noor heeft met deze sessie ook weer grote stappen kunnen zetten naar ‘de kunst van het genieten’. Het leven is te kort om niet te genieten. Dit is wat ik jou, wat ik iedereen gun; genieten van het leven.

Merk jij dat het niet luk om ten volste te genieten van je leven? Merk jij dat er blokkades zitten? Plan een kennismakingsgesprek in of stuur mij een bericht en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.