DARE to be YOU

In 10 dagen leren hoe je moeiteloos jezelf kunt zijn


DARE staat voor Durf, Authenticiteit, Regie en Energie. In deze 10-daagse online training DARE to be YOU leer je het lef te hebben om je authentieke zelf te zijn en de regie over je eigen leven te nemen, waardoor je veel meer energie overhoudt. Energie voor je gezin, je partner, je vrienden, je familie of wat voor jou ook belangrijk is. En weet je? Je hebt daar helemaal niets bijzonders voor nodig. Je hebt alles namelijk al in je. Het enige wat je hoeft te doen, is jezelf weer ontmoeten. En daar help ik je graag bij.


Herken jij jezelf in de volgende persoon?

 • Je bent iemand die ervan houdt om druk te zijn
 • Je houdt ervan om voor anderen te zorgen
 • En om alles voor anderen te doen
 • Je houdt ervan om aardig gevonden te worden en om nodig te zijn
 • Je bent verre van egoïstisch

Ja? En herken je dit ook?

 • Door altijd voor anderen klaar te staan, kom je weinig aan jezelf toe
 • Je zou best graag wat meer energie hebben om leuke dingen te kunnen doen
 • Je ervaart regelmatig lichamelijke klachten, bent vermoeid, slaapt slecht
 • Je hebt het gevoel dat je veel moet, van jezelf en van je omgeving
 • Als je gaat nadenken over wie je bent en wat je graag wilt, dan weet je het even niet meer

Voor mij is dit in ieder geval heel erg herkenbaar! Tenminste, het was herkenbaar. Ik deed zó veel, wilde overal bij horen en alles voor iedereen doen. Ik wilde niets missen en hield enorm veel ballen in de lucht. En dat vond ik ook leuk. Alleen merkte ik ook dat ik steeds meer het gevoel had dat ik dingen moest in plaats van dat ik het zelf wilde. En dat moeten zorgde voor tegenzin. En tegenzin kost energie. Bergen energie.

Wat mij heel erg geholpen heeft, is een pas op de plaats maken. Even uit de dagelijks ratrace stappen en kijken naar waar ik eigenlijk mee bezig was. Of ik nog wel deed wat ik leuk vond en degene was die ik diep vanbinnen was of iemand was geworden waarvan ik dacht dat anderen graag zouden willen dat ik was (volg je me nog?). Gelukkig was ik me, door de opleidingen die ik heb gevolgd, vrij snel bewust van waar ik mee bezig was en kon ik het tij keren. Nu bruis ik van de energie, doe ik eigenlijk alleen maar dingen die ik zelf graag wil en waar ik energie van krijg en lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen. En ik durf vooral echt mezelf te zijn. Ten alle tijden. 

En een ander voorbeeld, op weer een ander niveau, is dat ik door ervaringen uit het verleden vertelde ik niet altijd wat ik diep van binnen voelde, hierdoor cijferde ik mijzelf weg. Ik voelde de druk van mijzelf; ik wilde wereldkampioen rolstoelbadminton worden, had een drukke agenda en stond ook nog eens voor iedereen klaar omdat ik dacht dat dat van mij verwacht werd. Pas toen ik door vallen en opstaan de knop kon omzetten en echt mezelf durfde te zijn, ben ik weer mijn eigen koers gaan varen. Ik moest nee zeggen tegen anderen om mijn doel te halen. Iedereen had er begrip voor, zolang ik maar met respect nee zei. Door dit te doen kwam ik weer echt in verbinding met mezelf, kon ik gelukkig zijn met mezelf en vond ik balans. Met als resultaat dat ik wereldkampioen ben geworden.

Het bruisen van de energie, dingen doen die ik zelf graag wil en waar ik blij van wordt, weer echt in verbinding zijn met mezelf, balans hebben en vooral mezelf durven zijn.... Ik kan je vertellen: dat voelt fijn! En dat gun ik iedereen. Daarom heb ik deze 10-daagse training ontwikkeld. Een online training waar in je door middel van opdrachten op zoek gaat naar wie jij bent, waar jij energie van krijgt en hoe je de eerste stappen kunt zetten om echt jezelf te durven zijn. Zodat ook jij weer gaat bruisen van de energie en veel meer jezelf durft te zijn. Door meer voor jezelf te kiezen, ben je namelijk niet egoïstisch. Door meer jezelf te zijn en te doen wat jij leuk vindt, word je namelijk veel authentieker, echter. En dat voelen mensen. Bovendien hebben ze daar veel meer aan dan iemand die hetzelfde is of doet. Als je echt jezelf bent, kun je de meeste waarde toevoegen.

Deze 10-daagse training levert je het volgende op:

 • Je durft jezelf te zijn.
 • Je bent je meer bewust van wie je bent en waar je energie van krijgt.
 • Je weet waarom je de dingen doet die je doet en wat het je oplevert.
 • Je durft meer je eigen koers te varen.
 • Je ervaart minder stress.
 • Je hebt meer energie.
 • Je komt meer voor jezelf op.

Je eerste uitdaging is natuurlijk: ben je het waard om 10 dagen lang iedere dag wat tijd helemaal voor jezelf te nemen? Durf je het aan?  DARE to be YOU! Meld je dan aan via onderstaande button.

Ja, ik investeer € 47,00 in mezelf!

Over Ilse

Be Bold, Be Brave, Be You  dat is mijn slogan. Deze quote zegt alles over waarom ik ’s ochtends met een twinkeling in mijn ogen wakker wordt. Ik heb een hoop meegemaakt; ik heb een beperking en ben rolstoelafhankelijk door een val van de fiets op mijn 11e en een ernstig ongeluk op mijn 19eDoor mijn sterke mind en doorzettingsvermogen heb ik het geluk dat ik nog hele kleine stukjes op krukken kan lopen. Mijn ouders hebben een vechtscheiding gehad en één van mijn ouders heeft een psychische aandoening. Het heeft consequenties gehad in wie ik ben en hoe ik reageer op bepaalde situaties. Dat klinkt alsof ik hier altijd last van heb gehad. Juist niet! Mijn doorzettingsvermogen en positiviteit hebben mij altijd op de been gehouden. Ik ben een enorm sterke, krachtige, unieke en energieke powervrouw! En ik was verdomd goed in het opzetten van het masker wees sterk en ik liet vooral niet zien wat ik van binnen voelde. De andere kant is dat het mij ook veel heeft gebracht; waaronder de titel Wereldkampioen rolstoelbadminton.

Gaandeweg ik ouder werd, revalideerde en opleidingen volgde, kwam ik erachter dat er heel veel laagjes over mijn authentieke ik zaten. Feit is dat ik nu mijn laagjes eraf zijn en dat ik echt mijzelf kan zijn. Ik heb in al die jaren geleerd dat ik niets bijzonders nodig heb om mezelf te zijn. Ik hoef niet sterk te zijn, ik hoef geen masker op. Ik mag gewoon heel simpel mezelf zijn en mijn eigen koers varen. En nu ik ervaar dat ik niks bijzonders nodig heb om mezelf te zijn en ik niet meer hoef te vechten krijg ik enorm veel ruimte en rust om te doen waar ik blij van wordt.

Het is wel grappig, want juist ik sta voor de ‘buitenwereld’ al mijn hele leven bekend als heel authentiek; knalrood haar, altijd (felle) kleur aan en ik vaar altijd mijn eigen koers. Dit is ook authentiek zijn. Maar eigenlijk is authentiek zijn jezelf zijn van binnen en daar naar handelen naar buiten. Dat wat je voelt, wat je denkt, wat je zegt, wat je doet en wie je in essentie bent klop met elkaar.

Missie

Je bent sterk, moet presteren, wilt persé aardig gevonden worden en zet een masker op om te verbloemen wat je daadwerkelijk voelt of denkt of wilt. En dit allemaal om er maar voor te zorgen dat je gezien en gehoord wordt. Het geeft rust en ruimte als jij je bijzonderheden los kan laten en dapper en stoer genoeg bent om echt jezelf te zijn. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten inzien dat er niks bijzonders nodig is om echt jezelf te kunnen zijn.

Ik leer jou te bewegen met mijn Be Bold, Be Brave, Be You methode naar wie je echt bent.

Visie
Wat je ook meemaakt, hoe diep je ook moet gaan. Jij hebt een keuze. Ben jij een leider of een slachtoffer van je leven? Wees een doorzetter, wees moedig, krachtig en sterk en kies ervoor om een
leider te worden en te blijven. Own your life.

Ik werk veel met vrouwen, mannen, jongeren,(top)sporters, (top)managers en ZZP-ers. Mijn manier van coachen sluit aan bij mijn motto Be Bold, Be Brave, Be You. Ik werk dan ook heel bewust met leiders (of mensen die een leider willen worden) en niet met slachtoffers.

Dappere en stoere woorden van mijn klanten


Persoonlijke ontwikkeling - één op één coaching

Na een periode met heftige ontwikkelingen in verdriet en vreugde maar ook doordat er enige twijfel was ontstaan in mijn eigen vitaliteit, was het fijn om door Ilse weer “back on track” te komen.
Door haar krachtige en ontspannen personal coaching, de juiste tools en simpele opdrachten die makkelijk uit te voeren waren, werd de omslag snel gemaakt. Vol positiviteit de toekomst tegemoet.

Harriet Bödicker


Deelneemster Masterclass DARE

Op de mooie en bijzondere locatie “Bij Aaltje aan de Linie” worden we hartelijk ontvangen. De ruimte is sfeervol en ook heel functioneel.
Ilse start met een voorstel rondje en een meditatie. De groep is niet zo groot en dat voelt heel uitnodigend.
Het ochtend programma bestaat onder meer uit een “opstelling” waar de vraag wordt behandeld, hoe kijk jij naar het leven!
Ilse weet op de juiste momenten, de juiste vragen te stellen en laat de waarde van de opstellingen zo mooi tot zijn recht komen.

We doen een oefening met grondankers en gaan aan de slag met belemmerende overtuigingen, we doen een NLP oefening en alles bij elkaar voelt de dag erg waardevol.
De lunch is heerlijk, met soep en broodjes en over de hele dag ontbreekt het ons aan niets wat betreft de innerlijke mens.

’s Morgens verteld Ilse het programma, maar gedurende de dag speelt ze flexibel in op dat wat nodig is. Ik heb Ilse ervaren als een warme en deskundige coach, ze is doortastend en laat je zelf tot inzichten komen.

Carola Boerstra - Owner Eigen Toekomst & Owner Welness Noord


Ilse als spreekster bij Vrouwelijke Netwerkgroep Noord-Nederland

Tijdens een bijeenkomst van onze netwerkgroep hebben wij mogen luisteren naar Ilse. Naar haar verhaal over doorzettingsvermogen en de mogelijkheden in je leven zien.

Wat ik fijn vond aan deze avond is dat er afwisseling was van luisteren en doen. Doen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met een Performance Matrix. Daardoor blijft wat Ilse vertelt ook beter hangen omdat je er zelf over na gaat denken. Wij hadden 2 uur tot onze beschikking, maar dat was eigenlijk te weinig. Dank je wel Ilse voor je inspiratie en enthousiasme. 

Astrid Palthe – Eigenaar APCoaching & Training


Deelneemster Be Bold, Be Brave, Be You coachingstraject

Ik was vooraf vooral nieuwsgierig naar wat het traject zou inhouden, pas achteraf realiseer ik me hoe hard ik dit duwtje in de rug eigenlijk nodig had. Ik heb de afgelopen maanden de rust en ruimte gevonden waar ik naar op zoek was. Zowel privé als zakelijk stroomt het leven weer en dat is geweldig. Ilse straalt rust uit, geeft energie met haar enthousiasme, ze weet de juiste vragen te stellen en heeft een gezonde dosis humor. Heel prettig!

Nathalie van der Brug


Deelneemster Be Bold, Be Brave, Be You coachingstraject

Ik kan niet anders zeggen dan dat het Be Bold, Be Brave, Be You programma een tof avontuur is geweest. Want wat heb ik veel aha-momenten gehad en wat heb ik veel geleerd. Vooral de rust in mijn hoofd is erg prettig. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ik kan mijn grenzen aangeven. Ilse neemt je in dit programma mee en laat je kanten van jezelf ontdekken, die je vooraf niet had kunnen bedenken. Ik heb mijn Bold-kant, mijn Brave-kant en mijn Me-kant (terug)gevonden. En daar ben ik heel blij mee. Een aanrader!

Over de 5-daagse BeYOUtiful
Een toffe, makkelijk toegankelijke challenge, waarbij je over jezelf en je acties na leert te denken. Ilse legt alles goed uit en komt met voorbeelden uit haar eigen omgeving, waarbij ze laat inzien dat je best om jezelf mag lachen. Erg leuk om 5 dagen mee bezig te zijn, het heeft me inzichten opgeleverd, die met een paar kleine stapjes omdenken handig aan te passen zijn. 

Over de workshop BeYOUtiful
Nadat ik de 5-daagse challenge gedaan had, wilde ik graag wat meer leren over de toepasbaarheid van de verkregen inzichten.
De workshop was in een kleine setting, de sfeer was ontspannen en de drempel om over jezelf te praten daardoor laag. Ilse heeft voor iedereen de tijd, oordeelt nergens over en neemt je vervolgens mee op reis naar jouw idealen. Erg verfrissend te merken hoe je met kleine simpele dingen de ongewenste moet-modus achter je kan laten en je je volledig op je gewenste doelen kan richten.
Een aanrader!

Mira van Maaren – Traffic en Productie Manager Jaarbeurs


Persoonlijke ontwikkeling en topsportbegeleiding -  één op één coaching

Inmiddels ben ik 17 jaar en zit ik in de nationale selectie U19 met badminton. Ik ben begonnen toen ik 6 jaar oud was en had al snel grotere ambities binnen de sport.
Maar al jong liep ik tegen mentale problemen aan. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om rustig te blijven tijdens een wedstrijd, of ik was alleen bezig met resultaat. Als het niet ging zoals ik wilde, stond ik te huilen in het veld. Ik ervaarde veel druk; van mezelf en van anderen.
Toen ik 12 jaar was heb ik Ilse leren kennen. Zij heeft mij geholpen om daardoor heen te komen met tips, oefeningen, en ook door gewoon mijn verhaal aan te horen. Nu zit ik de nationale jeugd selectie u19, en train ik dagelijks twee keer om mijn ambities te bereiken.
Ik heb veel te danken aan Ilse, zonder haar weet ik niet hoe ik door die periode had kunnen komen maar was ik er zeker ook niet zo sterk uitgekomen.

Het hele traject heb ik Ilse ervaren als heel behulpzaam, luisterend en juiste vragen stellend. Ze wist altijd het onderste boven te krijgen. Het was voor mij dan een groot leertraject. Ik had veel geduld nodig voordat alles op zijn plek viel, maar dat was het zeker waard. Ik ben uiteindelijk gewoon heel blij dat ik de kans heb gehad om dit alles van haar te mogen leren.

Ondanks dat ik nu verder ben en met andere trainers train, heb ik nog veel contact met Ilse. Ik heb zo veel geleerd en ik ben dankbaar voor haar hulp.

Kelly van Buiten - topsportster badminton, www.kellyvanbuiten.nl


Deelneemster Your Business to the Next Level

Wat een goeie keuze was het om, als beginnend ondernemer mij aan te melden voor het programma, Your Business to the Next Level, van Ilse. In 12 weken heb ik aan Vastenthousiast gewerkt en een doos vol tools en tips mee gekregen om in mijn bedrijf mee aan de slag te gaan. Het starten van een bedrijf brengt op verschillende vlakken vragen en onzekerheden met zich mee. Ilse coacht je begripvol en liefdevol door alle strubbelingen die je onderweg tegen komt. Na 12 weken sta ik sterk in mijn bedrijf en ga ik met Vastenthousiast vol vertrouwen de toekomst in. 

Pauline Bruil - Vastenthousiast


Masterclass Inspiratie sessie voor ondernemers (voor netwerkgroep Edese Meiden)

Ik heb Ilse ervaren als een zeer krachtige, inspirerende dame. Iemand die met veel passie en enthousiasme te werk gaat.

Ineke Boon – Eigenaar Lingerie at Home


Masterclass Inspiratie sessie voor ondernemers (bij netwerkgroep Edese Meiden)

Veel geleerd tijdens de Masterclass Inspiratie sessie voor Edese Meiden. Ilse legt alles duidelijk en inspirerend uit en je gaat met veel kennis naar huis. Ze is een inspirerende en krachtige vrouw!

Alicia de Groot – Eigenaar MOS by Alicia de Groot